Det er på tide at rydde ud i både juridiske og dagligdags udfordringer for regnbuefamilier

I dag deltager jeg i Copenhagen Pride sammen med et hav af andre mennesker. Som tilsammen danner et festligt og farverigt sammensurium af mennesker, som har det budskab, at her skal være plads til alle.

Det skal vi selvfølgelig også arbejde for politisk. Og jeg glæder mig over, at både regeringen og andre partier har brugt lejligheden til at tale for tolerance og lige rettigheder.

Alle forældre skal have rimelige rettigheder

I SF mener vi, at et af de steder, vi har brug for at sætte ind, er for regnbuefamilierne. Det er familier, som ikke har de klassiske familiemønstre med far, mor og børn. Det kan eksempelvis være homoseksuelle par, som får barn sammen med et par af det andet køn eller en god ven og veninde. Det er der mange måder at gøre på. Og der er brug for, at vi i højere grad gearer samfundet til at håndtere det. Så alle forældre får rimelige rettigheder til at være forældre for barnet.

Problemer både i hverdagen og i juraen

Problemerne opstår både i hverdagen og i juraen. I hverdagen begynder det allerede, når forældrene skal fordele deres barsel. Her mangler en medfar eller medmor retten til barsel. Også selvom de bare vil tage del i den samlede pulje, som forældrene har ret til.

Men problemerne er desværre flere. Barnets første sygedag gælder kun for juridiske forældre. Og der kan være problemer, når medmor eller medfar skal have barnet med til lægen, ikke bliver inviteret til skole-hjem-samtaler eller skal have barnet med ud at rejse.

SF foreslår differentierede forældrerettigheder

Og så kommer vi til det juridiske. Det spiller nemlig ind, når forældrene går fra hinanden, eller hvis den ene forælder dør. Så skal regnbuefamilier gøre sig store krumspring for at sikre både sig selv og børnene. Derfor foreslår SF differentierede forældrerettigheder, så det bliver muligt i højere grad at give alle barnets forældre mulighed for at være ansvarlige og tilstedeværende som forældre og voksne.

Det er kun rimeligt, at vi gør noget ved problemstillingen. Både for børnenes og forældrenes skyld. Medmoren og medfaren elsker jo sine børn lige så meget som de biologiske eller juridiske forældre gør.

Kilde: http://nyheder.tv2.dk/politik/2017-08-19-blog-regnbuefamilier-skal-have-flere-rettigheder

Jeg er Webmaster på denne side, jeg kan evt. kontaktes via Kontaktformen. Mvh Webmasteren

Skriv et svar