Hjemmeinsemination – en guide til hjemmelavede børn

af Maibrit Dessau

Hjemmeinsemination

Hjemmeinsemination er for dig, der har svært ved at blive naturligt gravid på grund af fertiliteten, en partner, der ikke producerer sperm, men alligevel ønsker hjemmelavede børn.

I denne artikel får du de bedste råd til hjemme inseminering i trygge rammer, med de rigtige redskaber ved hånden.

Min-Mave anbefaler at du altid snakker med din læge og følger eventuelle anvisninger.

Forskellen på hjemmeinsemination og insemination på klinik

Når du bliver insemineret på en klinik, renses spermen, så det kun er sædcellerne, der er tilbage. De sprøjtes derefter direkte op i livmoderen.

Ved hjemmeinsemination bruges almindelig sæd, der sprøjtes op i skeden. Den almindelige sæd må ikke sprøjtes direkte op i livmoderen, da den skal renses på vejen igennem skeden, inden den er klar til at at svømme op i livmoderen.

De følgende gode råd er opsamlet fra www.proud.dk, der er et blad for bøsser og lesbiske, som af gode grunde ofte må bruge en kendt eller ukendt donor for at lave børn.

Ægløsningstest og ægløsningsberegner

Med en ægløsningsberegner og ægløsningstest kan du finde det perfekte tidspunkt til at foretage hjemme insemineringen på.

Min-Mave har en god ægløsningsberegner, som du kan bruge til at holde styr på din ægløsning.

Når tiden nærmer sig, kan det dog betale sig at bruge ægløsningstest, for at finde det helt rigtige tidspunkt.

Kleenex

Når kanonen går af, er det ikke altid man kan fange hele klatten i et lille bitte bærer. Så sørg for at have en pakke kleenex stående ved siden af, så I undgår svineri.

Glidecreme

Sprøjter er langt fra lige så erotiske som din mands manddom. Derfor kan glidecreme være rart at have ved hånden, når sprøjten skal glide op i skeden og færdiggøre arbejdet.

Engangssprøjte uden nål

Selve inseminationen foregår ved at spermen sprøjtes op i skeden med en engangssprøjte.

Den fås på dit lokale apoteket.

Hjemmeinseminer på en voksdug

Du (kvinden) skal helst ligge på et fast bord under selve inseminationen, og oftest er spisebordet den helt rigtige størrelse.

Så brug en voksdug af hygiejnemæssige årsager – og så er det bare rarere at tænke på, når I et par timer senere nyder aftensmaden, ved samme bord.

Kop til at opsamle sæden

Koppen skal helst være så lille, at engangssprøjten kan opsamle al sæden fra den.

Nogle foreslår grundigt rengjorte små pesto-glas, fordi de har den rigtige størrelse.

Hvis sæden skal transporteres, så vælg en beholder der har et låg.

Det vigtigste er dog at beholderen ikke er køleskabskold, men har en kropstemperatur – ret præcist 37 grader. Placer eventuelt beholderen under armhulen, både før du fylder den med spermen, og under en eventuel transport.

Yndlingsbladet el. Patrick Swayze

Når sæden er sprøjtet op i kvinden, skal hun forholde sig i ro, liggende på spisebordet. På den måde forebygger man at sæden bare flyder ud af kvinden igen, og projektet går i vasken.

Hav derfor læsestof parat og hvad der nu ellers skal til, for at hun kan holde sig i ro – måske kan det stimulere kroppens børne-lave-hormoner, hvis øjenene kigger på Patrick Swayze eller en anden flot mand.

God musik, duftlys og varme

Skab en lækker stemning med afstressende musik, lækre duftlys og fuld knald på radiatoren, samt bløde tæpper.

Al forskning viser nemlig at graviditeten sker lettere under nydelse og med et lavt stressniveau. Nogle anbefaler endda at man forsøger at bringe kvinden til orgasme, samtidig med inseminationen, da sammentrækningerne i skeden skulle hjælpe spermen på vej.

Det fortæller MM’s erfarne brugere:

“Jeg har hjemmeinsemineret, og det eneste dyre ved det var at jeg købte en babycomputer, der hjælper med at beregne den allermest frugtbare dato i ens cyklus. Ellers kostede det 50 kr for særlige sprøjter der med garanti er ubehandlede og derfor velegnede til insemination. Det eneste tricky er at finde den nøjagtige ægløsningsdag, ellers er det meget nemt hvad det praktiske angår. En af mine venner hjalp mig med en sædprøve. Han fik lov til at lave den i fred mens jeg gik en tur eller om morgenen mens jeg sov, og sendte så en sms når den var klar. Det er vigtigt at sæden bliver holdt ved kropstemparatur, så længe den er ude af kroppen, ellers dør sædcellerne. Herefter inseminerede jeg med det samme og lå derefter stille 1/2 – 1 time.” NannaMK

“Generelt siger man at der er væsentligt bedre chance for at blive gravid med insemination. I mit tilfælde har det dog vist sig at fungere bedre med hjemmerul end IUI uden at nogen kan forklare hvorfor. Det skyldes muligvis at min partners sædceller ikke overlever længe nok til at de kan overleve den lange proces fra aflevering om morgenen til de bliver insemineret senere på dagen (og muligvis først Ægløsning nogle timer senere), så hidtil er der intet sket ved IUI, mens jeg er blevet gravid ved hjemmerul.” Keglen

“Vi havde besluttet, at prøve et par gange med hjemmerul, inden vi ville kaste os ud i insemination. Men der var bingo i første hjemmerul :)” RikkeJ77

“Her virkede hjemmerul heller ikke, men der var bid i første insemination.” ElleH

Jeg er Webmaster på denne side, jeg kan evt. kontaktes via Kontaktformen. Mvh Webmasteren

Skriv et svar