Sareen: Regnbuefamilier skal deles om barsel

Socialminister Manu Sareen vil undersøge muligheden for, at flere end barnets to juridiske forældre kan få del i barslen. De nuværende regler er ikke tidssvarende, siger ministeren.

Regnbuefamilier og bonusforældre byder kernefamilien trods. I dagens Danmark lever mange børn derfor med flere end to forældre.

Men hvis for eksempel et homoseksuelt par får et barn med en tredje forælder, kan kun to af forældrene gå på barsel. Socialminister Manu Sareen (R) mener ikke, at reglerne er fulgt med familiemønstrenes udvikling.

»Der har i nyere tid været en stor udvikling i familiemønstrene og i den måde, familier organiserer sig på. Nu hvor der nu ofte er to mødre eller to fædre, og ikke blot en far og en mor,« siger han og henviser til både regnbuefamilier og skilsmissefamilier, hvor der kan være flere end to personer om at varetage forældrerollerne.

Hvis Manu Sareen stadig står med ansvaret efter valget

Hvis Manu Sareen stadig står med ansvaret efter valget, vil han derfor granske forældreansvarsloven for at finde ud af, om man med nogle justeringer kan gøre det muligt for såkaldte medforældre at få del i barslen.

»Jeg vil kigge lovgivningen igennem og se på, om det kan gøres muligt for familier med flere forældre end to at overdrage barsel til hinanden indbyrdes,« siger han og uddyber:

»Det er på tide, at vi anerkender, at folk danner familie på mange forskellige måder i dag. Og at vi sikrer frihed til, at de juridiske forældre kan give noget af deres barsel til eventuelle medmødre eller medfædre, så familierne bedre kan organisere sig, som det bedst passer dem.«

Konkret forestiller ministeren sig, at de to juridiske forældre skal have mulighed for at dele deres barsel med medmoren eller medfaren eller give dem hele deres barsel, hvis de ønsker det.

De fornyede regler skal give forældrene mere frihed, men de skal også i høj grad tilgodese børnene, så de i deres første tid kan se meget til alle de mennesker, de skal være mest sammen med, fortæller Manu Sareen.

»Vi ved, at der sker en endnu tættere tilknytning mellem barnet og den voksne under barslen i de første leveår. Derfor er det relevant at se på, hvordan vi kan give mulighed for, at de primære omsorgspersoner fordeler barslen imellem sig på en måde, der giver mening for familien og barnet,« siger han.

Jeg er Webmaster på denne side, jeg kan evt. kontaktes via Kontaktformen. Mvh Webmasteren

Skriv et svar

> Translate <

New Report

Close