Ekstra Bladet var med, da tre børn med samme donorfar mødtes for første gang

Første møde. Linda Maja Rasmussen og Maria Bagger har kørt fra København til Nordjylland med børnene Tinke og Sylvester. Her møder de Charlotte Andersen og den biologiske halvsøster Ida Cecilie for første gang. (Foto: Ernst Van Norde)Der er saftevand og chips på terrassen i sommerhuset i Øster Hurup. (Foto: Ernst Van Norde)Pigerne Tinke og Ida Cecilie finder hurtigt hinanden, mens Sylvester lige skal vænne sig til sin nye halvsøster. Han kommer dog hurtigt efter det. (Foto: Ernst Van Norde)Ligner disse tre børn hinanden? Døm selv. De er 'lavet' med samme donorfar. (Foto: Ernst Van Norde)

Et sted i Danmark går en mand rundt med en seriøs kvalitetssæd. Han har ikke noget navn. Blot et nummer – 3975 for at være helt præcis. Vi ved, at han har blå øjne, er ca. 1.83 høj og formentlig uddannet lærer. Og så er han donorfar til i hvert fald fem børn. Men med stor sandsynlighed til flere.

Mangler to

Tre af disse børn var forrige weekend samlet i et sommerhus i Nordjylland sammen med deres mødre.

Endnu en ‘søskendes’ mor måtte melde afbud på grund af sygdom, mens den anden først lige fik besked om arrangementet i sidste uge, da hendes barns donornummer blev machet med de andre. Derfor kunne hun ikke nå at komme. Men det er helt unikt, at donorbørnenes mødre har fundet hinanden.

Facebook stor hjælp

– Jeg får helt summen i kroppen af glæde hver gang, der er endnu et match, fortæller 33-årige Linda Maja Rasmussen til Ekstra Bladet. Hun bruger meget tid på at tjekke Facebook-gruppen ‘Donorbarn’, for at se, om hendes datter Tinke og søn Sylvester får flere halvsøskende. Facebooksiden har pt. 985 medlemmer, men antallet stiger stødt uge for uge.

– Og i sidste uge fandt vi også en William. Men ham og hans mor kunne ikke nå at komme med så kort varsel, siger Linda.

Linda Maja Rasmussen er sammen med ekskonen Maria Bagger (42) og børnene (de har båret en hver) kørt til Øster Hurup for at mødes med 46-årige Charlotte Andersen, der er mor til Ida Cecilie, også på fem år – som altså er lavet med samme donorfar som Tinke og Sylvester.

De tre har igennem flere måneder skrevet sammen på Facebook, men skal nu spendere en hel weekend sammen, så deres børn kan lære hinanden at kende. Ekstra Bladet har fået lov til at være en flue på væggen ved deres første møde.

Smukke børn

– Det er måske lidt i overkanten at kalde dem halvsøskende. Men det er de jo sådan set, siger Charlotte og kigger indgående på Sylvester og Tinkes ansigter for at finde ligheder med hendes egen Ida Cecilie.

– Hvor er det dog nogle smukke børn, vi har, tilføjer hun, mens børnene hopper rundt på trampolinen i haven. Alle med lyst hår og brede smil.

Finder hinanden

Om børnene forstår, hvad der foregår, er ikke sikkert, men faktum er, at der går tre minutter fra bilen ankommer fra København, til at de tre børn leger som om, de aldrig har bestilt andet.

Børnene har alle fået at vide, at de ikke har en rigtig far, men en donorfar. Derfor betyder dette møde meget for mødrene.

– Jeg synes, det er vigtigt, at når børnene ikke har nogen far, så skal de have nogen, som de måske alligevel kan identificere sig med.

– Det kan godt være, at de ikke forstår det nu, men når de bliver ældre. Og så kan de jo vælge, om de blive holde kontakten. Men jeg vil i hvert fald gøre mit til, at de lærer hinanden ordentligt at kende, siger Linda Maja Rasmussen.

– Men hvad hvis jer mødre ikke kan lide hinanden?

– Det kan sagtens være, at det viser sig, at vi ikke har noget tilfælles. Men jeg tror at uanset hvad, vil vi være ekstra overskudsagtige for vores børns skyld.

Mødrene regner med at holde ’familieweekend’ en gang om året og gerne med alle de søskende, de ender med at finde. Desuden er det allerede aftalt nye møder i både Jylland og København.

(Der er et par ting der ikke er kommet med her, eks. et interview og et stamtræ, det kan ses på kildesiden.)

Kilde: http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/article4503271.ece

Jeg er Webmaster på denne side, jeg kan evt. kontaktes via Kontaktformen. Mvh Webmasteren

Skriv et svar