At være åben sæddonor var det eneste rigtige for Janus. Han føler, at det er hans ansvar at give sine donorbørn viden om ham, men ikke at være far for dem.

Man har ret til at vide, hvem ens far er. Det mener Janus, der er åben sæddonor og har skrevet under på, at de børn, der bliver til med hans sæd, har mulighed for at møde ham, når de er fyldt 18 år.

Både Janus og Nordic Cryobank, hvor han donerer sæd, foretrækker af hensyn til dem, der har brugt hans sæd, at han medvirker anonymt i denne artikel. Janus er heller ikke hans rigtige navn. Men over for sine donorbørn har Janus altså valgt at opgive sin anonymitet.

»Jeg synes principielt, at det er forfærdeligt ikke at kunne få at vide, hvem ens far er. Det ville ikke være okay for mig at registrere mig som anonym«, siger han.

Ville kende mit ophav

Janus’ egen far har været en meget lille del af hans liv, men han er utrolig glad for, at han ved, hvem han er.

»Jeg havde brug for at kende mit ophav og forstå det, selv om min far ikke var der. Selv når ens forældre er der og er gode forældre, så tror jeg, det betyder noget, hvis noget andet biologisk spiller ind. Så kan det være nødvendigt at opsøge det«, siger Janus.

Han er i gang med at tage en bachelor i psykologi og har brugt en ugentlig sæddonation som studiejob et par år. Han har en søn og har også fået en kæreste, siden han begyndte som sæddonor. Han gjorde det, fordi han i medierne hørte, at der var mangel på sæddonorer. Under godkendelsesproceduren valgte han så at blive åben donor. Nu kan han forvente engang at skulle møde en række børn, der bærer hans gener.

Har ikke ansvar for de børn

»Det er svært at gisne om, hvordan sådan et møde kan blive. Det vigtigste er, at jeg har truffet en beslutning om, at det er jeg klar til. Men det er lige så klart for mig, at jeg ikke har noget ansvar for at være far for de børn«, siger Janus og uddyber:

»Jeg har ansvaret for at byde indenfor, være åben for kommunikation og give dem så meget viden som muligt, men ikke for at invitere dem ind i mit liv og gøre dem til en del af det«.

Kilde: http://pol.dk/2710499

Jeg er Webmaster på denne side, jeg kan evt. kontaktes via Kontaktformen. Mvh Webmasteren

Skriv et svar