Mænd, der bruger boksershorts, har bedre sæd

Er du til tætsiddende, små underbukser eller den mere luftige variant?

Hvis du er mand, er dit svar ikke ligegyldigt, for dit valg af underbukser kan faktisk have en betydning for din sædkvalitet.  Det skriver videnskabsmediet New Scientist.
En række forskere fra Harvard University har således lavet et studie. Hvor de har undersøgt 656 mænds sædkvalitet og brug af undertøj.

Her fandt de frem til, at mænd, der brugte de mere luftige boxershorts, generelt havde bedre sæd end mænd, der gik i andre former for undertøj.

Mændene med boksershorts havde således 25 procent højere koncentration af sæd, 17 procent mere sæd og 33 procent flere svømmende sædceller per udløsning.

Resultaterne er tilpasset andre faktorer som alder, vægt, rygning og form, skriver News Scientist. Der dog tilføjer, at der kan være andre medvirkende faktorer, som studiet ikke har kunnet tage højde for.

Dermed kan forskerne ikke fastslå, i hvor høj grad problemerne med sædkvaliteten skyldes valget af underbukser eller andet, som mændene med ringe sædkvalitet også kan have tilfælles. Forskerne giver dog alligevel et bud på, hvad en forklaring på deres resultater kan være, nemlig at sædproduktionen er bedst, når testiklerne er nogle grader køligere end resten af underlivet.

Stramtsiddende undertøj kan således gøre testiklerne for varme

Stramtsiddende undertøj kan således gøre testiklerne for varme og dermed have en negativ effekt på sædkvaliteten. Lektor ved Harvard University og hovedforfatter bag studiet. Jorge Chavarro, understreger dog, at stramtsiddende undertøj ikke nødvendigvis er et problem for fertiliteten.

»De mænd, der skal være mest opmærksomme på, hvilken type undertøj de går i, er dem, der allerede har problemer med fertiliteten«. Fortæller Jorge Chavarro ifølge New Scientist.

Studiet er publiceret i det videnskabelige tidsskrift Human Reproduction.

Kilde: https://videnskab.dk/krop-sundhed/stramtsiddende-undertoej-kan-give-daarligere-saed

Jeg er Webmaster på denne side, jeg kan evt. kontaktes via Kontaktformen. Mvh Webmasteren

Skriv et svar